Oude Haven in Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Oude Haven in Rotterdam

Oude Haven in Rotterdam

De Oude Haven in Rotterdam

Wanneer je Rotterdam bezoekt, is de Oude Haven een must-see locatie. Deze historische haven ligt in het centrum van de stad en is een van de meest populaire gebieden waar de lokale bevolking elkaar kan ontmoeten om lekker te gaan eten, drinken en dansen. De meeste bars en terrassen liggen voor het iconische Witte Huis en naast de Kubuswoningen. Tijdens de zomeravonden komt de oude haven echt tot leven wanneer de terrassen vol zitten met mensen. Er zijn een aantal steegjes zoals de Spaanse poort die je er zo naar toe leiden.

De Geschiedenis van de Oude Haven

De oude haven is ontstaan ​​rond 1350 als gevolg van de afdamming van de rivier de Rotte; dit maakt het de oudste haven van Rotterdam. Sindsdien is dit gebied een voorloper van handel en ontwikkeling, met in het midden verzending. Het uitzicht op deze historische vloot geeft de Oude Haven in Rotterdam een ​​unieke sfeer. De oude haven biedt ook een kleine scheepswerf, waar historische schepen worden gerenoveerd in de oude pracht. Maar wat de Oude Haven echt speciaal maakt, is de mix van historische huizen en het modern design. Wat natuurlijk ook kenmerkend is voor Rotterdam.

Tot op de dag van vandaag kun je hier nog steeds historische schepen vinden, vaak onderdeel van het nabijgelegen Maritieme Museum. Dat op loopafstand ligt van de oude haven, een van de vele museums die er in Rotterdam te vinden zijn.

Als je nog meer wilt weten over deze plek of een van de andere hoogtepunten van Rotterdam? Ga dan is gezellig met ons mee op avontuur, wij laten jouw graag onze stad zien tijdens onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight fietstour!

 

Door onze local

Sophia

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken