Hotel New York Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Hotel New York Rotterdam

Hotel New York Rotterdam

Hotel New York

Hotel New York is een hotel in Rotterdam, gevestigd in het voormalige kantoorgebouw van de Holland Amerika Lijn. Bij de opening in 1993 was het de eerste nieuwe onderneming die zich waagde op de Kop van Zuid, de uitbreiding van het centrum aan de zuidoever van de Maas. Pas toen de Erasmusbrug in 1996 werd gebouwd, kreeg het hotel een korte verbinding met het stadscentrum. Het hotel is geopend sinds de opening van het watertaxi station. Sinds 1997 is er ook een metrostation in de buurt met de naam station Wilhelminaplein.

Voor meer informatie over Hotel New York ga naar Wikipedia.

Holland America Lijn

De stoomvaartmaatschappij, opgericht in 1871 voor passagiers uit Nederland naar Amerika, werd in 1896 de Holland-Amerika Lijn (HAL) genoemd. De Rotterdamse ondernemers Antoine Plate en Otto Reuchlin richtten de rederij op met hulp van Marten Mees en Lodewijk Pincoffs die oog hadden voor de toenemende emigratie naar de Nieuwe Wereld. In de eerste 25 jaar van zijn bestaan ​​vervoerde de Holland-Amerika Lijn ongeveer 400.000 emigranten.

De Holland America Line vestigde zich al snel met grote indrukwekkende passagiersschepen op de Wilhelminapier. In de hoogtijdagen van de HAL was bijna de gehele pier in gebruik bij het bedrijf. Drie gebouwen van de Holland America Line liggen nog steeds op de Wilhelminapier. Naast het hoofdkantoor zijn dit de aankomsthal uit 1949 (tegenwoordig als cruiseterminal) en het werkplaatsgebouw (Las Palmas), beide gebouwen zijn ontworpen door architecten Van den Broek en Bakema.

Voor meer informatie over de Holland-Amerika Lijn ga naar Wikipedia

Hotel New York Rotterdam

Door Iris van den Broek

Restaurant Hotel New York

Het restaurant in het historische Hotel New York is een van de meest populaire restaurants in Rotterdam. Het is meestal druk, dus maak een reservering om lange wachttijden te voorkomen! De populariteit van restaurant Hotel New York heeft zeker te maken met de setting en de geschiedenis van het gebouw. Hotel New York behoort tot de belangrijkste hoogtepunten van Rotterdam en is leuk om te bezoeken tijdens een rondleiding door de stad. De setting van het restaurant is licht en ingericht in hout, de plafonds zijn hoog en overal ademt het verleden van de Holland Amerika Lijn. Buiten vindt je het eetgedeelte van Hotel New York op een van de beste locaties in Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas. Het is niet verwonderlijk dat veel toeristen het restaurant van Hotel New York bezoeken om een ​​hapje of een drankje te nuttigen.

NY Basement Hotel New York Rotterdam

De kelder van Hotel New York in Rotterdam ademt de stijlvolle ambiance van de twintige jaren. De New York Basement werkt in een hoger segment dan het ‘gewone’ restaurant van Hotel New York. Het menu biedt specialiteiten zoals kreeft en tonijn van de grill. Het is ook een geweldige plek om ’s avonds wat te drinken. Volgens sommigen hebben ze de beste cocktails in Rotterdam!

Geïnteresseerd om de hoogtepunten van Rotterdam te ontdekken met een lokale gids? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of Rotterdam Highlight Fiets Tour!

 

Door onze local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken