Erasmusbrug Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Erasmusbrug Rotterdam

Erasmusbrug Rotterdam

Verschillende delen van Rotterdam zijn verbonden door veel indrukwekkende bruggen. De bekendste brug is de Erasmusbrug en voor veel mensen het ultieme symbool van Rotterdam. Het is 139 meter hoog en heeft de bijnaam de zwaan gekregen van de lokale rotterdammers. Lees meer over de geschiedenis en evenementen van de Erasmusbrug hieronder.

De geschiedenis van de Erasmusbrug

Tijdens een dagje uit in Rotterdam is het leuk om tijdens je fiets- of wandeltour langs de Erasmusbrug te gaan. De 802 meter lange brug werd ontworpen door Ben van Berkel en was voltooid in 1996. De brug is gebouwd van lichtblauw staal met een eenarmige pyloon. Deze pyloon steekt hoog in de lucht en gooit een rij van 40 staalkabels over het water. Door middel van zijn asymmetrische mast heeft de brug zijn bijnaam “De Zwaan” verdiend door de lokale Rotterdammers. Hij verbind het centrum in Noord Rotterdam met de Kop van Zuid.

Daarnaast heeft de zuidelijkste spanne van de brug een 89 meter lange basculebrug. Dit is voor schepen die niet onder de brug door kunnen. Verder is de basculebrug de zwaarste en grootste in West-Europa. Het heeft zelfs de grootste paneel van zijn soort in de wereld!

Er is meer dan 165 miljoen euro uitgegeven om de Erasmusbrug te bouwen. Daarna werd de brug officieel geopend door koningin Beatrix op 6 september 1996.
Kort nadat de brug werd geopend, werd ontdekt dat de brug onder bijzonder sterke windomstandigheden zou slingeren. Vervolgens werden er om het trillen te verminderen sterkere schokdempers geïnstalleerd.

Erasmusbrug Rotterdam

Voor meer informatie over de Erasmusbrug, ga naar Wikipedia. Of boek onze Rotterdam Highlight Tour 🙂

Evenementen op de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam. Daardoor vormt de brug een decor voor vele spectaculaire evenementen. Een regelmatig evenement van de stad zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse Wereldhavendagen. Dit is namelijk een grootschalig maritiem evenement dat de beroemde haven van Rotterdam viert. Daarnaast is een ander belangrijk evenement de Marathon van Rotterdam. Dit is immers het grootste hardloopevenement van Nederland. Dat is echter nog niet alles: de brug heeft ook Hollywood-filmopnames, dance-evenementen, Red Bull Air Races en een optreden in de wielerronde van de Tour de France gezien.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Fiets Tour of onze Rotterdam Highlight Wandeltour!

Door onze local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken