Hier moet je Parkeren in Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
uitgaan, winkelen, activiteiten, actueel
Home » Blogs » Hier moet je Parkeren in Rotterdam

Hier moet je Parkeren in Rotterdam

Je hebt het helemaal gepland: een weekendje in Rotterdam met de auto. Maar, nu ben je in Rotterdam en heb je geen idee waar je moet parkeren. Geen zorgen, hieronder kun je tips en plekken vinden om te parkeren in Rotterdam.

Wat je moet weten over parkeren in Rotterdam

  • Parkeren op straat in de binnenstad is altijd betaald
  • Parkeren in een garage is vaak goedkoper (en veiliger) dan parkeren op straat
  • Tarieven kunnen behoorlijk variëren
  • Vaak is het: Hoe drukker de straat, hoe hoger het parkeertarief
  • Het openbaar vervoer in Rotterdam is super goed geregeld: het is vaak handiger reizen dan met de auto

Parkeergarages in Rotterdam Centrum


Tip: Park Bee & P+R

Het gebruik van Parkbee parkings is een echte tip. Deze parkings zijn eigendom van bedrijven. Als zij er geen gebruik van maken, staan al die plekken leeg. Daarom laten ze jou er in parkeren voor een mooi prijsje. Het enige wat je nodig hebt is de app van Parkmobile. Je moet er wel eerst een account voor aanmaken.

Een andere tip voor een goedkope optie is het parkeren op een P+R parkeerterrein. Het idee van is dat je je auto gratis parkeert aan de rand van de stad en daarna naar het centrum reist met het openbaar vervoer. Meestal ben je met de metro vaak in 10 tot 20 minuten in het centrum. Houd wel in de gaten dat niet alle Rotterdamse P+R plekken gratis zijn. Bij P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom betaal je €2,-. De parkings zijn ook echt bedoeld voor mensen die verder reizen met het openbaar vervoer. Doe je at niet? Dan moet je het reguliere parkeertarief betalen.

Parkeerplaatsen Touringcars

Touringcars kunnen 24/7 gratis parkeren op zes speciale plaatsen in en rondom het centrum: Willemsplein bij Erasmusbrug (17 plaatsen), Parkhaven bij Euromast (5 plaatsen), Blaak bij Maritiem Museum (3 plaatsen), Boompjeskade  bij op- en afrit (3 plaatsen), Museumpark bij Museum Boijmans (1 plaats), Mariniershof bij Savoy Hotel (1 plaats).

Op zoek naar de beste koffiebars in Rotterdam? Bekijk hier onze top 5.

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

 

Door onze local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken