Oud-Charlois Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Oud-Charlois Rotterdam

Oud-Charlois Rotterdam

Foto door: S.J. de Waard

De geschiedenis van Oud-Charlois Rotterdam

Oud-Charlois in Rotterdam, heette vroeger gewoon Charlois en de wijk grenst aan het noorden aan de Nieuwe Maas en in het westen aan de Waalhaven. In 1462 is de wijk Charlois al gesticht. Karel de Stoutte was op dat moment de leenheer. Dat is de hoogste persoon van het gebied. Hij stelde vast dat de wijk ‘Charollois’ zou heten, je zou misschien charlois met een frans accentje willen uitspreken, maar een rotterdammer zegt Sjaarloos.

Mocht je is geïnteresseerd zijn en de wijk van dichterbij willen bekijken, er is een hele mooie route. Je kan namelijk de welbekende Maastunnel pakken aan de noord zijde. Als je aan de andere kant van de Maas uitkomt ben je gearriveerd in Charlois.

Ook heb je hier het nieuwe attractiepark Rotterdam, waar 2e hands attracties een 2e kans krijgen. Misschien ken je de UFO wel waar je lekker wat kan gaan eten.

Oud-Charlois als Sjaarloos

Oud-Charlois wordt nu gezien als een fijne plek om te wonen doordat je er nog veel kenmerken van vroeger terugvindt, zoals de historische bebouwing. Ook is het een multiculturele wijk en kun je terecht bij allemaal verschillende winkels. In totaal vind je er vijf scholen, een bibliotheek en twee wijkparken.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!

 

Door onze local

Maycon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken