Fenix Food Factory Rotterdam - seerotterdam Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van de Markthal, maar er is nog een andere overdekte voedselmarkt in Rotterdam! De Fenix Food Factory is een verse markt in Fenixloods 2 in Katendrecht, Rotterdam. Elke dag kun je naar de Fenix Food Factory in Rotterdam komen voor ambachtelijke producten. Deze producten zijn onder andere van, Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Jordy’s Bakery, CiderCider,  Meneer Tanger en Rechtstreex. Deze lokale ondernemers delen hun liefde voor eten en tonen hun expertise. Wanneer je een weekend in Rotterdam verblijft, is de Fenix Food Factory een geweldige plek om te eten! Wil je meer weten over deze vers markt? Lees dan verder!

Waarom heet het de Fenix Food Factory?

De twee Fenix-loodsen aan de noordkant van Katendrecht waren ooit grootste havenopslagloodsen ter wereld. Toen, aan het begin van de 20e eeuw, was de Holland-Amerika Lijn volledig in gebruik. De samenleving speelde een belangrijke rol in de verhuizingen van Europa naar Amerika tot en met 1974 Door het bombardement en het vuur in 1947 werd het oorspronkelijke gebouw echter vernietigd. Er zijn vandaag de dag nog maar twee loodsen over: het Fenix-magazijn I en II.

Als je in de hal staat, kun je duidelijk zien dat dit een oude loods is. Alle industriële elementen zijn behouden, als je binnenkomt, krijg je het gevoel dat de hal niet echt ‘af’ is. Niettemin, het contrast tussen de stoere maar gezellige hoeken geven het een huiselijke sfeer. Het is ook een erg leuke plek om te relaxen vanwege de leuke banken die overal staan. Bovendien, als het mooi weer is buiten, kan je lekker op het terras zitten. Hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de Kop van Zuid en dat is echt gaaf!

Fenix Foodfactory Rotterdam

Uit eten met het gezin in Rotterdam

De Fenix Food Factory is absoluut een ideale bestemming om samen met het gezin te bezoeken. Het eten is goed en je komt af en toe echte lekkernijen tegen. Je kunt zelfs inkopen doen en verse groenten meenemen. Kaas, vlees en ambachtelijk en natuurlijk brood uit de Jordy’s zijn allemaal inbegrepen. Bovendien vormen de tafels en stoelen in het midden van de ruimte een enigszins anarchistisch geheel tussen de architectuur. Dit maakt het een zeer comfortabele plek om te eten. Het is perfect voor het weekend in Rotterdam met het gezin.

Geïnteresseerd om de hoogtepunten van Rotterdam te ontdekken met een lokale gids? Bekijk onze Rotterdam Highlight Fiets Tour of Rotterdam Highlight Wandeltour

 

Door onze local

Laura

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken