Songfestival 2020 in Rotterdam! Beleef het ESF met seerotterdam Spring naar content
actueel
Home » Blogs » Rotterdam als (muzikale) hoofdstad van Europa

Rotterdam als (muzikale) hoofdstad van Europa

Door het coronavirus is het Eurovisie Songfestival verplaatst naar 2021.

Dit jaar is het zover, De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival komt eraan! Vanaf 12 mei gaat het Eurovisie Songfestival van start in ons prachtige Rotterdam.

Wat is het Eurovisie Songfestival?

Het Eurovisie Songfestival (ESF2020) is het grootste Europese muziekevenement van het jaar. Sinds 1956 wordt deze zangcompetitie georganiseerd. Het begon met zeven landen en langzaam kwamen er steeds meer bij en dit jaar doen er zelfs 41 landen mee. De jury bestaat uit de kijkers thuis en een vakjury. Stemmen kan via de Eurovisie app, echter kan je niet op je eigen land stemmen. Per land kun je punten geven van 1 tot en met 12 over 12 landen.

Onze eigen Duncan Laurence won vorig jaar het Eurovisie Songfestival en daarmee bracht hij het Songfestival naar Nederland. Meerdere steden wilden graag het Eurovisie Songfestival organiseren. Uiteindelijk ging de strijd tussen Rotterdam en Maastricht, waarin het Rotterdam lukte Maastricht te verslaan, doordat ze op de punten locatie, faciliteiten en financieel hoger scoorde dan Maastricht. Het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Ahoy.

Nederlandse inzending

Nederland stuurt de zanger en songwriter Jeangu Macrooy naar het internationale liedjesfestijn. Hij is geboren in Suriname en kwam in 2014 naar Nederland. Je kunt hem kennen van zijn rol als Judas in The Passion, tegenwoordig maakt hij vooral Engelstalige moderne soul.

Nederland kreeg niet alleen de eer om het liedjesfestival te mogen organiseren, tevens staan we automatisch in de finale! Dit allemaal dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar. Jeangu krijgt wel de kans om in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei zijn lied alvast te laten horen aan Europa, maar hij kan er niet uitgestemd worden. De tweede halve finale zal plaats vinden op donderdag 14 mei om 21 uur en de grote finale op zaterdag 16 mei op dezelfde tijd. Jeangu is niet de enige deelnemer uit Nederland, de Utrechtse Stefania Liberakiks komt uit voor Griekenland. Stefania is bekend van The Voice Kids en het Junior Eurovisie Songfestival. Op 14 mei is het haar beurt!

Eurovillage

Eurovillage is een fanzone voor het ESF en is dit jaar aan de Binnenrotte bij de Markthal in Rotterdam. Van 8 tot en met 16 mei staat er een groot podium, met daaromheen kraampjes, een terras en een 14 meter hoge videotoren, niet alleen gezellig: er is ook de mogelijkheid om gratis het Songfestival te volgen op een groot scherm!

Presentatie

Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley waren al bekend als presentatoren van het Eurovisie Songfestival. Begin februari is Nikkie de Jager (beter bekend als NikkieTutorials op Youtube) op erbij gekomen en zal de onlinepresentatie verzorgen voor het Songfestival. De onlinepresentatie zal bestaan uit liveverslag vanuit de zaal en de rode loper.

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

Door onze local

Tino

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken