Wat is er te doen in Rotterdam op maandag - SeeRotterdam Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » Wat te doen op maandag.

Wat te doen op maandag.

Maandag… oh, maandag! Waarom ben je zo zwaar. Iedereen weet dat maandag eigenlijk wel de meest gehate dag van de week is. Weekend is weer voorbij en je moet weer vroeg opstaan om naar je werk of school te gaan. Echt bah! Maar dit is het einde niet, want wij zijn er voor jullie met enkele activiteiten om de maandag op te vrolijken.

1. Port of RotterdamPort of Rotterdam

De haven van Rotterdam staat bekend als het grootste havencomplex van Europa. Om dit even in beeld te brengen; in 2011 bedroeg de goederenoverslag 435 miljoen ton. De op- en overslag van goederen zorgt dat 280.000 mensen werk hebben. Nu is haven van Rotterdam niet meer de grootste, maar dat was tien jaar geleden anders. Toen werd de haven van Rotterdam nog gezien als de grootste van de wereld. Inmiddels is deze positie naar Shanghai gegaan. Ook Singapore en Tianjin zijn nu groter dan Rotterdam. Toch is het meer dan de moeite waard om de haven van Rotterdam te bezichtigen. Zeker als je ervoor kiest om dit vanuit het water te doen.

2. Euromast

Euromast RotterdamWel eens gedroomd over dineren op grote hoogte? Dan raad ik je aan om een tafel te reserveren bovenin de ‘Euromast’. Op 96 meter hoogte is een restaurant te vinden. Als je nog hoger gaat, om precies te zijn nog zo’n 12 meter hoger gaat, is er een hotel gevestigd. Als je ervan houdt om je grenzen wat te verleggen dan kun je vanaf de ‘Euromast’ tokkelen of abseilen. De ‘Euromast’ is 185 meter hoog. Deze toren staat bekend als de hoogste, toegankelijke toren van ons land. Ga naar de hoogste punt in een glazen lift. Rotterdammers zijn vooral gecharmeerd van de spitse mast boven op de toren.

Nieuwsgierig naar de Euromast?  Je kan het met de knop hieronder regelen.


3. KoopgootKoopgoot Rotterdam

Na zoveel culturele hoogstandjes gaan we nu naar de ‘Koopgoot’ voor een welkome afwisseling. Hier hebben het winkelend publiek geen last van het verkeer en vice versa. Deze winkelstraat ligt voor een deel onder de grond van de Coolsingel. Hoewel de officiële naam van deze populaire winkelstraat ‘Beurstraverse’ is, noemen mensen het liever de ‘Koopgoot’. Over het algemeen kom je er vooral landelijke winkels tegen. Dan moet je denken aan de HEMA, C&A en de Bijenkorf.

4. seeRotterdam — fiets en wandeltours

groeptour erasmusbrugRotterdam op een persoonlijke manier leren kennen? Bij seeRotterdam brengen de gidsen je naar de mooiste plaatsen die Rotterdam te bieden heeft. Daarnaast, hebben alle gidsen en grootte liefde voor deze stad en dat zie je ook terug op de manier dat ze over de stad praten. Kom meer te weten over deze gezellige stad door hier te klikken.

5. Wilhelmina pierWilhelmina pier Rotterdam

Zoek je afleiding of ben je toe aan wat ontspanning? Ga dan naar de voet van de Erasmusbrug. Hier is de ‘Wilhelmina pier’ te vinden. Naast trendy horecagelegenheden, luxe hotels en de cruise terminal is er ook het Luxor Theater. Ooit was de ‘Wilhelmina pier’ deel van het oude havengebied. Vroeger was dit de plaats waar scheppen richting Amerika vertrokken. Ook de aangrenzende ‘Kop van Zuid’, waar veel mensen wonen en werken maakte deel uit van dit gebied. Dit deel van Rotterdam is herkenbaar door de hoogbouw en de moderne voorzieningen. Een prima locatie dus om te wonen, te werken en om uit te gaan.

6. Diergaarde Blijdorp

Blijdorp RotterdamWe hebben even door de geschiedenisboeken gebladerd, dan wordt het duidelijk dat het fundament onder Dierentuin Blijdorp is gelegd in 1855. Toen richtte men bij de Kruiskade een tuin in voor watervogels en fazanten. Pas in 1938 kwam de ‘Diergaarde Blijdorp’ op de huidige locatie te zitten. Sprong vooruit naar 2014, bestaat dit park uit de volgende onderdelen: Antarctica, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika en Oceanium. Je kunt hier niet alleen de actie beleven voor de schermen, maar ook achter de schermen. We kunnen natuurlijk de horecavoorzieningen niet vergeten. Verder beschikt ‘Diergaarde Blijdorp’ over een grote buitenspeeltuin. Dit park behoort tot één van de grootste en mooiste dierentuinen van ons land.

Helemaal enthousiast net als wij? Regel hier gelijk je bezoek aan Diergaarde Blijdorp!


7. Beeldenroute WestersingelWestersingel Rotterdam

Langs de Westersingel is een beeldenroute te volgen deze brengt je via de Kruiskade naar de West zeedijk. Onderweg zijn 17 beelden te bewonderen. Een van de beelden die daar te vinden zijn, is gemaakt door Pablo Picasso. In ‘Sylvette’ is de abstracte stijl gelijk te herkennen. Meer concreet maakt de ‘Beeldenroute Westersingel’ deel uit van de Culturele As in Rotterdam. Op drie na behoren de beelden tot de ‘Internationale Beelden Collectie’ van de stad. Het doel van deze straat expositie is om kunst voor iedereen mogelijk te maken.

8. Stadshuisplein & Schouwburgplein

Stadschouwburgplein RotterdamEen stad is niet compleet zonder pleinen die de stad tot leven brengt. Deze omschrijving is zeker van toepassing op het Stadhuisplein en het Schouwburgplein. Zoals uit de naam blijkt, ligt het Stadhuisplein nabij het mooie stadhuis van Rotterdam. Dit pand is gebouwd in de periode 1914-1920. Rondom het Schouwburgplein tref je veel theaters aan. Dan kun je denken aan het concertgebouw De Doelen, de Rotterdamse Schouwburg en een grote bioscoop. Bijzonder aan het Schouwburgplein is dat je hier veel materialen zoals hout, rubber, metaal en epoxy terug ziet komen. Vermeldenswaardig is dat beide pleinen verkeer vrij zijn.

9. MarkthalMarkthal Rotteram

De Markthal is een architectonisch hoogstandje. Het dient als marktplaats en als kantoorgebouw. Het ontwerp is uniek met een grote halfronde façade met aan de binnenkant ramen die uitkijken op de binnenplaats. De binnenkant van de markthal heeft enkele fantastische kunstwerken van Arno Coenen en toont verschillende kleurrijke vruchten, planten, insecten en bloemen. Het marktsegment van de Markthal bevat een enorm scala aan winkels, kraampjes, restaurants en bars, zoals een thee bar, een tapasbar, en meer dan 70 andere verschillende bedrijfjes. Het is levendige plek om te verkennen en lekker te proeven van al het eten en drinken.

10. Kubuswoningen

Kubuswoningen RotterdamNabij de Oude Haven bij de Blaak van Rotterdam bevinden zich 38 kubusvormige paal woningen en 13 bedrijf kubussen. De woningen hebben de vorm van een gekantelde kubus en ze zijn gebouwd op een paal. Daarom worden ze ook wel paal woningen of boom woningen genoemd. De kubus bestaat uit drie verdiepingen. Op de onderste verdieping bevindt zich de woonruimte, met een vloer in de vorm van een driehoek. Een van de hoeken van de driehoek is de keuken. De andere twee hoeken zijn een toilet met werkplek en een zitgedeelte. De tussen etage bestaat uit twee slaapkamers, een badkamer en een halletje. De bovenste ruimte is een driezijdige piramide met rondom ramen met een wijds uitzicht op de omgeving. Het ontwerp komt van Piet Blom. De unieke bouwwerken zijn gebouwd tussen 1982 en 1984.

Wil je op maandag in Rotterdam bezienswaardigheden bezoeken? Bekijk onze stadsrondleidingen in Rotterdam door op de groene knop te klikken.

Door onze local

Shannon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken