Rotterdamse Dakendagen 2021 : Je kan weer het dak op! - seerotterdam Spring naar content
uitgaan, activiteiten, bezienswaardigheden, actueel
Home » Blogs » Rotterdamse Dakendagen 2021 : Je kan weer het dak op!

Rotterdamse Dakendagen 2021 : Je kan weer het dak op!

Woensdag 3 juni t/m zaterdag 6 juni zijn ze er weer: De Rotterdamse Dakendagen. Tijdens deze zesde editie zijn meer dan 65 daken te bezoeken. Nog niet eerder deden zoveel daken mee met het festival.

Koop een Dakpas

Dit jaar kun je met de ‘Dakpas’ (het algemene ticket van het festival) een eigen route plannen tussen twintig open daken tijdens de Rotterdamse dakendagen. Daaronder een aantal opvallende nieuwe toevoegingen: de Maassilo, Hofplein 19 en De Rotterdam van Rem Koolhaas (151 meter hoog).

Tours langs exclusieve daken

Er zijn ook tours met gids beschikbaar langs exclusieve daken. Ga bijvoorbeeld mee met de “daken met dieren tour en ga op bezoek bij een van de duiventillen op het dak. Of misschien is de “Oude Meesters” tour meer wat voor jou, waarbij je de twee meest populaire daken van het festival bezoekt. Namelijk de Laurenskerk en het Witte Huis, voor ieder een dak tijdens de Rotterdamse Dakendagen!

Zipline over de Coolsingel

Verder zijn er op op de website tickets te koop voor alle activiteiten. Waaronder een bijzonder hoogtepunt: met een zipline vanaf de Bijenkorf over de Coolsingel naar de laagbouw van World Trade Center Rotterdam. Hiermee zet het festival de eerste stappen richting permanente verbindingen tussen daken, een onvervulde droom van de organisatie.

Ga naar https://rotterdamsedakendagen.nl om jou ticket te boeken!

Rondleidingen door Rotterdam

Kan je het weekend van 3 t/m 6 juni niet naar Rotterdam komen? Je kan altijd nog mee gaan met een van onze fietstours langs alle hoogtepunten van de stad. Tijdens onze fietstours vertelt onze gids de leukste verhalen over Rotterdam. Ga naar onze rondleidingen-pagina voor meer informatie.

Dakendagen Rotterdam

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€26.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Jouw schoolreisje in Rotterdam

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het regelen van het ideale schooltripje naar Rotterdam. Dit schooluitje brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad!
meer infodirect boeken